De opleiding

Let op! Wij gaan de winterstop in. Op dit moment zijn wij bezig met het afhandelen van de lopende opleidingen. Nieuwe leerlingen kunnen weer starten vanaf mei 2024. Schrijf je hier alvast voor in.

Wil jij al je zintuigen op scherp zetten? Wil jij de file’s voorbij rijden? Het avontuur ontdekken van motorrijden? Het gevoel van vrijheid ervaren? Haal dan het motorrijbewijs bij verkeersschool Striekwold. Ook in de winter kun jij bij ons je motorrijbewijs halen!

Het motorrijbewijs bestaat uit drie categorieën. Op deze pagina vind je de informatie over het volledige motorrijbewijs (A). Ben je nog geen 21 jaar? Dan kom je in aanmerking voor de categorie A1 of A2. Bekijk deze opleidingen via onderstaande knoppen.

Categorie A1    Categorie A2

 

Motorrijbewijs (A)

Het motorrijbewijs A wordt behaald door 2 verschillende groepen. Beginners of motorrijders die al in het bezit zijn van rijbewijs A2.

BEGINNERS

Er moeten in totaal 3 examens worden afgelegd:
  • Theorie-examen (vanaf 17 jaar)
  • Praktijkexamen voertuigbeheersing (vanaf 21 jaar)
  • Praktijkexamen verkeersdeelname  (vanaf 21 jaar)

 

Motorrijders met rijbewijs A2

Ben jij minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs A2, en je wilt graag het rijbewijs A erbij halen? Dan hoef je alleen het praktijkexamen verkeersdeelname af te leggen bij het CBR.

Code 80?

Je mag rijexamen op een zware motor doen als je 21 bent. Je behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:
  • Motor van de categorie A1
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
  • Motor van de categorie A2
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

 

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A rijbewijs het A2 rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2 rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Ik wil me aanmelden voor deze opleiding!
Aanmeldformulier

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.